Minun ajatuksiani - Kymmenen askelta huipputekijäksi

Viimeisimmässä kirjoituksessani Kymmenen askelta huipputekijäksi lupasin, että lähetän uutiskirjeessä minun vastauksiani ja ajatuksiani liittyen kirjoituksessa olevaan harjoitukseen. Huomasin kuitenkin, että uutiskirjeeseen ei ole mahdollista laittaa niin paljon tekstiä, joten julkaisin salasanalla suojatun kirjoituksen johon sinulla on nyt pääsy uutiskirjeen tilaajana. Kiitokset siitä, että olet tilaajana ja mukana kohentamassa kokonaisvaltaista hyvinvointia 💚

Tässä ajatukseni nyt ovat, toivottavasti saat näistä ideoita omaan tekemiseen 🤗

Muistutuksena, että teen tällä kertaa minulle myös ilmaisen palveluksen. Minulle saa halutessaan lähettää oman listansa kysymyksineen, ja voimme yhdessä jakaa ajatuksia siitä, miten voisi saavuttaa oman huippunsa. Haluan tehdä tämän, koska uskon todella näiden asioiden parantavan omaa hyvinvointia ja tehokkuutta. Jos voin olla avuksi jollekin toiselle, olen saavuttanut yhden minun tavoitteistani 💚

1. Tee selväksi mitä haluat

Jos kuolisit huomenna, mikä tekemätön asia kaduttaisi?

Kevin: Minua kaduttaisi, jos en asuisi hetken ulkomailla. Olin vaihto-oppilaana Kiinan Chengdussa 2014 ja se kokemus avasi silmäni. Tajusin, kuinka iso ja erilainen maailma on. Miten arvot voivat olla erilaisia, miten asioita tehdään toisin, miten ihmiset ovat hyvin erilaisia. Ja että kuitenkin voi olla mahtavaa viettää aikaa yhdessä, oppia ja jakaa kokemuksia.

Lomieni aikana olen usein puolet ajasta ulkomailla. Olen matkustanut työn takia Intiaan 7-8 kertaa, yhteensä aikaa onkin vietetty yli puoli vuotta siellä (se on pitkä aika asua hotellissa 😊). Nämä ovat saaneet minut haluamaan muuttoa ulkomaille.

Koen, että maailma on suuri leikkipaikka, jossa voi kokea ja nähdä vaikka mitä. Ja en ole vielä ehtinyt leikkimään tarpeeksi. Olen jo pitkään halunnut muuttaa ulkomaille ja toivon sen toteutuvan pian. Onneksi omalla kohdalla muutto vaikuttaisi onnistuvan lähitulevaisuudessa.

2. Mieti mitkä kolme asiaa tuottavat 90% tuloksistasi

Kevin: Riittävä uni, liikunta, ystävät.

Jos jokin näistä osa-alueista sakkaa ovat minun energiatasoni mitättömät. Itsevarmuuteni ottaa kolauksen, olen kuin eri ihminen. Asiat tuntuvat paljon stressaavimmilta ja vaikeimmalta, mikäli nämä osa-alueet eivät ole kunnossa. Jos lopetan liikkumisen, ärsyynnyn herkemmin. Liikunta tuottaa minulle mielettömästi hyvää oloa, puran ajatuksia ja tykkään huolehtia kehostani. Välillä kuitenkin teen asioita, jotka eivät ole niin hyväksi unelle ja keholle, mutta niinhän me kaikki teemme jossain muodossa.

Ystävien kanssa oleminen ja keskusteleminen antaa minulle energiaa. Epäröidessäni tai voidessani huonosti, käännyn aina lähempien ystävien puoleen. He ovat minulle tuki ja turva. Samalla heidän kanssaan pidän hauskaa.

3. Mikä on supervoimasi

Kevin: Tein harjoituksen, jossa kyselin ystäviltä ja työkavereilta mikä vahvuuteni on. Se on ”ihmisten johtaminen”. Olen hyvä ihmisten kanssa, olen avoin ja minuun voi luottaa. Tulen toimeen hyvin erilaistenkin ihmisten kanssa, saan ihmiset motivoitumaan, rentoutumaan ja suoriutumaan paremmin. Yksi hyvä ystävä kuvasi minua ”joukkueen kapteenina”.

4. Mieti pullonkaulojasi

Kevin: Koet että liiallinen juhliminen tappaa tekemisen meiningin. En missään nimessä tarkoita, että minulla olisi juhlimisen kanssa ongelmaa. Olen vain huomannut, että jos juhlin viikonloppuna, niin olen todella monta päivää sen jälkeen väsynyt, keskittymiskyky on huono ja mielikin saattaa olla maassa.

Opiskeluaikoina juhlimista oli paljon, mutta jossain vaiheessa ymmärsin ettei sitä tarvitse jatkuvasti tehdä. Pidän juhlimisesta, ja teen sitä toki edelleen. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Jos minulla on jokin tärkeä asia jota tavoittelen, jätän juhlimisen pois kokonaan. Yhden yön juhliminen vie pahimmillaan 4-5 päivää viikosta ja siksi sitä kannattaa vähentää (toki riippuu miten juhlii, haha :D ). Uskoisin, että korkeintaan kerran kuukaudessa olisi minulle sopiva määrä.

5. Suunnittele jokainen päivä ennakkoon

Kevin: Suunnittelen usein seuraava päivää. Asetan pieniä tavoitteita, tykkään tunteesta ruksata tehtäviä valmiiksi. Välillä toki pidän sellaisia päiviä, että vain on ja tekee mitä lystää – tai jättää tekemättä.  Minulla on myös oma muistikirja, jonne kirjaan ajatuksia, kiinnostavia asioita mitä tullut esille keskusteluiden perusteella, tehtävä listaa, muistinpanoja… välillä se toimii päiväkirjana. Minulle se on tehokas tapa prosessoida asioita. Suosittelen kokeilemaan.

Asioista kirjoittaminen on todella vapauttavaa, vaikka sitä tekisi ihan vain itseään varten.

6. Vältä keskeytyksiä

Kevin: Olen tässä jo mielestäni aika hyvä, koska uskallan rohkeasti ottaa tilaa itselleni. Tämä ei tullut ihan luonnostaan työmaailmassa, vaan olen harjoittanut tätä taitoa. En tavallisesti avaa sähköpostia heti aamusta, enkä pikaviestimiä. Olen jo suunnitellut, minkä asioiden parissa meinaan työskennellä ja keskityn niihin.

7. Motivoi itseäsi

Kevin: Minua motivoi hyvässä kunnossa oleminen, sopivan haastavat tehtävät, vastuu, matkustaminen. Tykkään lukea ja saan paljon draivia hyvistä kirjoista. Ne antavat minulle uusia ideoita, joita toteutan työssäni ja arjessani.

8. Hyödynnä 80/20-sääntöä.

Kevin: Varsinkin saliharjoittelussa olen hyödyntänyt tätä jo pitkään – nuorempana tein vaikka ja mitä saliohjelmia, mutta nykyään panostan muutamiin perusliikkeisiin ja tiettyyn tapaan treenata. Käyn salilla kolme kertaa viikossa, yksi treeni kestää reilusti alle tunnin. Koitan käyttää samaa mentaliteettia kaikessa muussakin tekemisessä.

Töissä koitan poistaa kaikki turhat tehtävät, kieltäytyä turhista palavereista ja keskittyä arvoa luovaan työhön – ja tehdä sen niin hyvin kuin mahdollista. Yksi vahvuuksistani on ihmisten johtaminen, joten laitan paljon energiaa tiimiläisiin.

9. Priorisoi

Kevin: Tätä teen jatkuvasti työasioiden kanssa, ja suunnittelen myös vapaa-aikaani. Mistä saan suurimmat hyödyt, mitä on pakko tehdä? Mikä olisi kivaa tehdä, mutta voi olla haitallista? Mikä on kivaa, mutta juuri nyt en voi sitä tehdä? Tällaisia kysymyksiä esitän itselleni, ja koitan sen perusteella tehdä päätöksiä.

10. Hyväksy oma inhimillisyytesi

Kevin: Läheisemmille ystäville kerron kaiken. Syvälliset, rakentavat keskustelut ovat minun tapani hyväksyä inhimillisyyteni. Välillä toivon kuitenkin, että voisin kaikille olla yhtä avoin. Joskus yhteiskunnat säännöt, normit ja muiden odotukset ja ajatukset pakottavat minut sanomaan tai käyttäytymään tietyllä tavalla. Se ei aina ole huono asia, mutta se johtaa myös siihen, ettei kaikesta voi puhua. Se on välillä raskasta. Haluaisin olla vielä avoimempi, ehkä joku päivä pystyn siihen.

Jos luit tähän asti, isot kiitokset sinulle 😄 Toivottavasti ajatukseni auttavat sinua jollakin tasolla, tai olivat ainakin mielenkiintoisia. Hyvää viikonloppua! 

-Kevin Husell

Previous
Previous

Ensimmäinen burnout – sitä se oli

Next
Next

Kymmenen askelta huipputekijäksi